Lois Steen, chefredaktör & ansvarig utgivare

Vad ger dig tillfredsställelse under en arbetsdag? Varifrån kommer din drivkraft, din motivation? Frågor jag vaknade med en krispig vintermorgon. Som journalister ställer vi dem till dem vi ska porträttera. Svaren är ofta intressanta, kärnfulla. De pekar rakt in mot motorn i en människa. Den plats som håller drivet och lågan vid liv.

I slutet av andra pandemiåret kan det vara värt att reflektera över just de här frågorna. Och svaren kommer att skilja sig från individ till individ. En del har haft ett spännande år med rätt sorts utmaningar som gett en skjuts åt både arbetsglädjen och karriären. För andra lades efterlängtad kompetensutveckling och intressanta förbättringsprojekt åt sidan när verksamheterna ställde om i krisen. På många håll har frågorna om vad som är roligt, motiverande och meningsfullt glömts bort alltför länge, kanske både av dig och ledningen. Är det nu det är tid att boka in en viktig intervju med dig själv? Eller att du tar ett snack med chefen?

Trots krisen som vi och världen genomgått tycks lågan som brinner i kärnan av fysioterapin inte ha mattats av. Som redaktion är vi glada över att vi under 2021 har fått förvalta era engagerande berättelser om vad som driver, lyfter, bränner och skaver. Genom era bidrag har tidningen varit en plats för debatt, en plats där kunskap sprids, en plats där kliniker, forskare, studenter och patienter kommer till tals. Den kompetens, klokhet och inspiration som flödar mellan fysioterapeuter inom olika områden är också mäktig att se. Det är tydligt i det här numret, både i referaten från Fysioterapi 2021 och i översikten av 15 år med artikelserien Forskning pågår.

Inför 2022 vill vi vässa din egen facktidning genom att ge den ett mer modernt utseende. Vi satsar också på att synliggöra fler fysioterapeuters arbetsvardag och låta era olika röster höras på sidorna. Var finns vår drivkraft i det här? Att tidningen ska fortsätta vara en självklar källa till nyheter, kunskap och inspiration i de viktigaste frågorna för dig som fysioterapeut. Om vår journalistik bevakar din rätt till en god lön och värdiga arbetsvillkor gör tidningen sitt för att professionens välkända driv ska bestå. Med ord och bild peppa dig att bevara din fysioterapeutiska låga.

Läs aktuellt nummer här

Tidningen ska fortsätta vara en självklar källa till nyheter, kunskap och inspiration i de viktigaste frågorna för dig som fysioterapeut.