Använd Talande Webb för uppläsning av webbplatsen

Gratis hjälpmedel för dig som vill lyssna
Talande Webb är ett hjälpmedel som gör att webben talar. Talande Webb läser upp webbsidor och pdf-filer, markerar den text som läses upp, sparar uppläst tal som mp3, förstorar texten och ger dig möjlighet att skärma av för att hålla fokus på det du läser. Talande Webb fungerar på smarta mobiltelefoner, surfplattor, Mac och PC utan att du behöver ladda ned programmet till din egen dator. Talande Webb är gratis för dig som användare.

Gör dina egna inställningar
När du öppnat Talande webbs inställningar kan du göra en rad inställningar för hur programmet ska fungera. Du kan till exempel välja uppläsningens hastighet, hur du vill att den text som läses upp ska markeras, vilken färg texten och bakgrunden ska ha och hur stor texten ska vara. De inställningar du gör följer med på alla webbplatser du besöker.

Om du klickar på länken Aktivera talande webb här nedanför öppnas ett verktygsfält som gör att du kan peka och få menyer och innehåll uppläst samtidigt som du får en visuell återkoppling.

Om du i stället klickar på länken Så funkar Talande webb kommer du till Funkaportalens webbplats där du kan läsa mer om hjälpmedlet.