Röda Korsets Behandlingscenter är en, i vårdsammanhang, unik resurs genom att helt och hållet inriktas på behandling för migranter som drabbats av stark psykisk ohälsa kopplat till krig, flykt, förföljelse eller tortyr. Många av patienterna har själva varit utsatta för krigs- och flyktrelaterat våld, övergrepp och hot, andra har traumatiserats genom att bli vittne till hur närstående drabbats.

OM OSS
Röda Korsets Behandlingscenter i Skövde ger behandling för migranter som lider av svår psykisk ohälsa oavsett legala status. Vi ger vård åt personer med uppehållstillstånd såväl som asylsökande och papperslösa. I vårt team ingår psykologer, psykoterapeuter, fysioterapeuter, kuratorer, administratörer, ledare för barnverksamheten och läkare.

OM DIG

  • Legitimerad sjukgymnast/fysioterapeut
  • Erfarenhet av PTSD och psykisk ohälsa
  • Erfarenhet och intresse av arbete med vår målgrupp
  • Kan Basal Kroppskännedom eller annan psykiatrisk fysioterapi och psykosomatik
  • Erfarenhet av behandlingsarbete, gärna också i grupp
  • B-körkort

Det är även meriterande om du:

  • Är flerspråkig
  • Har erfarenhet av ideell sektor
  • Har vidareutbildning med relevans för vår målgrupp

Du som söker delar Röda Korsets värderingar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet såsom uthållig, trygg, ha god självkännedom samt ha god förmåga och vilja till samverkan då vi alltid arbetar i team med individen i centrum.

VAD VI ERBJUDER DIG
Du blir del av ett team med helhetsperspektiv på människors hälsa! Vi erbjuder kunskapsutveckling i form av handledning i grupp samt annan utbildning. Inte minst innebär tjänsten även chans till erfarenhets- och kunskapsutbyte med kloka och erfarna kollegor från olika yrkesgrupper och möjlighet att bidra till en av världens främsta katastroforganisationer.

Tjänsten avser 100 % tillsvidareanställning med huvudsaklig placering på våra mottagningar i Skövde respektive Vänersborg.

Kontaktperson
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta verksamhetschef Annicka Lang på 0500-42 49 92 eller på annicka.lang@redcross.se.

Sista ansökan: 2021-05-18

Ansökningsformulär och denna annons finns på Röda korsets hemsida: https://www.rodakorset.se/om-oss/jobba-hos-oss/lediga-jobb/?jobid=160637

Yrkesroll: Leg sjukgymnast/fysioterapeut
Anställning: Tillsvidare, 100 %
Antal tjänster: 2
Sista ansökan: 18 maj 2021