Enhetschef sökes till Fysioterapi Mölndal, Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vi söker enhetschef till gemensamt chefskap för Fysioterapi Mölndal, som är en enhet inom verksamhetsområde Arbetsterapi och Fysioterapi vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Västra Götaland. 

OM ARBETSPLATSEN OCH ARBETSGIVAREN
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Om Fysioterapi Mölndal
Verksamhetsområde Arbetsterapi och Fysioterapi består av sju enheter med cirka 370 medarbetare på Mölndal, Sahlgrenska, Östra och Högsbo sjukhus.

Vi söker nu en enhetschef till gemensamt chefskap på Fysioterapi Mölndal som, tillsammans med nuvarande chef, vill vara med och påverka framtidens utveckling av verksamheten. Vi erbjuder ett utvecklande arbete i en dynamisk, positiv och välfungerande verksamhet där klinisk verksamhet, utbildning, forskning och utvecklingsarbete bedrivs sida vid sida, i nära samarbete med Göteborgs Universitet. Målet är en akutsjukvård i toppklass, att skapa värde för patienterna och vara ett ledande universitetssjukhus.

Enheten, Fysioterapi Mölndal bedriver fysioterapeutisk verksamhet i slutenvård inom ortopedi, geriatrik och medicin samt specialiserad öppenvård med tyngdpunkt på ortopedi, hjärtrehabilitering och reumatologi.

Vi har drygt 75 medarbetare: fysioterapeuter, fysioterapiassistenter och vårdadministratörer. Flera av våra fysioterapeuter har magister-, specialist eller doktorsexamen.

Enheten präglas av god sammanhållning, arbetsglädje och kompetens. I nära samarbete med Arbetsterapi Mölndal arbetar vi för att på bästa sätt ta oss an verksamhetens uppdrag.

Om tjänsten
Som enhetschef har du tillsammans med din chefskollega, verksamhets, ekonomi-, personal- och arbetsmiljöansvar för enheten. Ni leder, planerar och utvecklar enheten tillsammans med medarbetarna och i nära samarbete med vårdavdelningar, mottagningar och övriga samarbetsaktörer. Som stöd i ledningsarbetet på enheten finns en välfungerande sektionsledargrupp.

Du är direkt underställd verksamhetschef och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp där du bidrar till utvecklingen för hela verksamhetsområdet.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Vem söker vi?
Vi söker en empatisk och kommunikativ ledare som, tillsammans med nuvarande chef i ett gemensamt chefskap, genom öppenhet och dialog kan driva ett långsiktigt arbete med att leda och utveckla enheten.

Du inspirerar, ger förutsättningar för delaktighet, utveckling och forskning samtidigt som du arbetar för en hållbar arbetsmiljö. Din ledarstil kännetecknas av ansvarstagande, god självkännedom och ett prestigelöst förhållningssätt. Du har som lägst kandidatexamen från akademisk vårdutbildning samt minst fem års yrkeserfarenhet. Du har också ledarerfarenhet sedan tidigare samt erfarenhet av rehabilitering. Ledarskapsutbildning samt magister/masterexamen är meriterande för tjänsten.

Västra Götalandsregionen har utvecklat fyra grundläggande chefskriterier. Som chef på SU förväntas du ha kompetens att leda enligt Västra Götalandsregionens chefskriterier, vilket kräver att du har kommunikativ förmåga samt är utvecklingsorienterad, mål– och resultatorienterad och att din värdegrund stämmer överens med Sahlgrenska Universitetssjukhusets värdegrund.

I rekryteringen kommer vi att utgå från regionens chefskriterier samt lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Vi kommer att intervjua kandidater 9 oktober samt på 10 oktober.

Vi ser fram emot din ansökan!

OM ANSTÄLLNINGEN
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Individuell lönesättning
Antal tjänster: 1
Sysselsättningsgrad: 100 %
Ort: Göteborg, Mölndal
Län: Västra Götalands län
Referensnummer: 2019/3790

KONTAKTPERSONER
Kontakt:
Verksamhetschef, Gunilla Kjellby Wendt, 070- 525 59 25

Fackliga företrädare:
SACO: Kristin Olsson , 031-343 14 64, Maria Liljeros 031-343 14 64
Kommunal: Gisela Herranen, 031-343 14 64
Vision: Kristina Lund, 031-342 88 79, kristina.l.lund@vgregion.se

OM ANSÖKAN
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system – kontakta kontaktperson för respektive annons.

Ansök här: https://vgregion.mynetworkglobal.com/se/what:job/jobID:277074/

Sista ansökningsdag: 2019-09-24

Ort: Göteborg, Mölndal
Enhet: Fysioterapi Mölndal
Yrkesroll: Enhetschef
Sista ansökan: 24 september 2019
Anställningsform: Tillsvidare

2019-09-04|PLATSANNONS|