Klappar ditt hjärta lite extra för personer med psykiska och intellektuella funktionsvariationer? Vill du få fler av dem att klara mer? Vi söker en fysioterapeut/sjukgymnast som är trygg med frihet under eget ansvar och som tycker om att samarbeta. Du har också ögon för varje individ och deras unika behov.

Hälso- och sjukvårdsteam 6 är en del av Jönköpings kommuns hälso- och sjukvårdsfunktion och ansvarar för hälso- och sjukvårdsinsatser i bostäder med särskild service, som exempelvis service- och gruppbostäder samt för dagliga verksamheter för medborgare med psykiska och intellektuella funktionsvariationer i Jönköpings kommun. Nu söker vi en fysioterapeut/sjukgymnast som kan komplettera vårt team.

Vi erbjuder flytthjälp för dig som är fysioterapeut/sjukgymnast och som bor utanför Jönköpings län. Hos oss erbjuds du ett varierande och omväxlande arbete med stor frihet och möjlighet att följa dina patienter över tid samt se resultatet av dina insatser. Med flexibel arbetstid finns det möjlighet för dig att lättare kombinera arbetslivet med privatlivet.

Om ditt nya arbete
Som fysioterapeut/sjukgymnast arbetar du med rehabilitering och habilitering av patienter i olika åldrar och med olika diagnoser och varierande behov. I dina arbetsuppgifter ingår att göra bedömningar samt erbjuda, genomföra och utvärdera de hälso-och sjukvårdsinsatser som krävs utifrån den enskildes rehabiliteringsbehov samt att motivera patienter till fysisk aktivitet och om möjligt själva ta ansvar för sin rehabilitering. Vid behov handleder och utbildar du närstående och omvårdnadspersonal. I ditt dagliga arbete sker nära samarbete med andra professioner i teamet såsom specialistsjuksköterskor/sjuksköterskor och arbetsterapeuter. Erfarenhetsutbyte och stöd kan erhållas från fysioterapeuter/sjukgymnaster i andra team samt från närmsta chef med samma yrkesbakgrund. Vår lokal finns vid Asecs köpcenter.

Om din kompetens

  • Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast och som gärna har erfarenhet inom yrket.
  • Erfarenhet av att arbeta med personer med psykiska och intellektuella funktionsvariationer är önskvärt men inget krav.
  • B-körkort är ett krav då bil används som transportmedel i arbetet.
  • Du har god förmåga att kommunicera i tal och skrift och kan anpassa din kommunikation efter personen du möter på ett skickligt sätt.

Som person är du ansvarstagande och trygg med att strukturera upp och planera ditt eget arbete på ett effektivt sätt samt att fatta egna beslut inom ramen för ditt uppdrag. Du stimuleras av en varierande vardag, är flexibel och kan anpassa dig och omprioritera efter vad situation kräver på ett lugnt och metodiskt sätt. För att trivas hos oss är det viktigt att du tycker om att samarbeta och ser värdet av gott teamarbete. Du stimuleras av förändring och utveckling och vill tillsammans med övriga professioner arbeta med ständiga förbättringar för att erbjuda patienterna den bästa hälso- och sjukvården. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Typ av tjänst
Rekryteringen avser en tillsvidaretjänst, heltid med tillträde enligt överenskommelse. Arbetstiden är förlagd till dagtid, måndag-fredag.

Kontaktperson
Ros-Marie Klasson, enhetschef hälso- och sjukvårdsteam 6
Tfn: 036-10 75 93
E-post: ros-marie.klasson@jonkoping.se

Så här söker du tjänsten
Läs mer och ansök idag via denna länk: jonkoping.se/jobbfysio

Välkommen med din ansökan!

Roll: Fysioterapeut/sjukgymnast
Anställningsform: Heltid