Vill du ha ett chefsuppdrag på en forskningsintensiv rehabiliteringsenhet med ansvar för primärvårdsrehabilitering, med kompetenta och utvecklingsinriktade medarbetare? Vill du vara en del av en engagerad ledningsgrupp där du har ett nära samarbete med erfarna chefskollegor? Vill du utvecklas inom ledarskap? Då ska du läsa vidare!

Rörelse och hälsa, Närsjukvården i centrala Östergötland, vänder sig till patienter som i öppen- och slutenvård behöver rehabilitering på grund av sjukdom, skada eller livsstilsrelaterade besvär. I Rörelse och hälsa finns Primärvårdsrehabiliteringsenheten på Brigadgatan 20A, Linköping, som har i uppdrag att arbeta med rehabilitering för primärvårdens patienter i Linköping med omnejd.

På enheten arbetar arbetsterapeuter, fysioterapeuter, vårdadministratörer och receptionister. Tillsammans är det 55 medarbetare uppdelade på två enheter. Till uppdraget för verksamheten hör också att bedriva forskning och utveckling samt undervisning i samverkan med Medicinska fakulteten vid Linköpings Universitet. Du leder verksamheten i nära samverkan med chefskollega på samma enhet där många frågor drivs gemensamt.

Arbetsbeskrivning
Som enhetschef på Primärvårdsrehabiliteringsenheten ansvarar du för att leda och samordna en verksamhet med uppdrag att leverera primärvårdsrehabilitering i huvudsak inom områdena rörelse- och stöd, psykisk ohälsa och andning- och cirkulation. Medarbetarna arbetar självständigt med bedömning, behandling och uppföljning i första linjens sjukvård. Du har budget-, personal- och arbetsmiljöansvar och ingår i verksamhetens ledningsgrupp som utgörs av ytterligare fyra enhetschefer, verksamhetsutvecklare med forskningsinriktning samt verksamhetschef.

Tillsammans med medarbetarna och samarbetspartners på vårdcentraler omsätter du övergripande mål i dagligt arbete och har fokus på att ständigt utveckla och förbättra verksamheten så att patienterna får bästa möjliga rehabilitering. Nära samarbete sker också med övriga rehabiliteringsorganisationer inom Närsjukvården i Region Östergötland, vårdcentralerna i Linköping med omnejd och Linköpings Universitetet.

Utbildning och erfarenhet
Du har en högskoleutbildning inom för verksamheten relevant område. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från arbete inom hälso- och sjukvård, gärna från rehabiliterande verksamhet. Meriterande är om du har tidigare chefs-/ledarerfarenhet, och/eller tidigare arbetat med förändrings- och förbättringsarbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet av, eller intresse för, forsknings- och utvecklingsfrågor.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har en god förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Som chef ser du vikten av att vara närvarande och du trivs och drivs i mötet med dina medarbetare och kommunicerar på ett tydligt sätt. Då du kommer att arbeta tätt tillsammans med dina chefskollegor och andra samarbetspartners är det av mycket stor vikt att du har förmåga att samarbeta bra med andra människor och relatera till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Vi står inför spännande utveckling och det är av vikt att du kan planera och prioritera ditt arbete på ett strukturerat och tydligt sätt. Du är inlyssnande och har ett brett perspektiv på frågor och förmåga att se på sakers långsiktiga betydelse. Du tar initiativ och driver saker framåt och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning och information
Chefsuppdraget är tidsbegränsat och du erbjuds tillsvidareanställning inom Region Östergötland i din grundprofession.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Verksamhetschef Pernilla Järnvall Hint,
e:post: pernilla.jarnvall.hint@regionostergotland.se
telefon: 010-103 51 03.

Fackliga företrädare för SACO/Fysioterapeuterna och SACO/Sveriges arbetsterapeuter:
Emanuel Öberg, emanuel.oberg@regionostergotland.se
Térése Olsson, terese.olsson@regionostergotland.se

Ansökan
Sista ansökningsdag är söndag den 1 mars 2020, välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.
Klicka här för att se annonsen på vår hemsida och för att ansöka!

 

Stad/region: Linköping, Östergötland
Uppdrag: Enhetschef primärvårdsrehabilitering
Sista ansökan: 1 mars 2020
Antal lediga tjänster: 2