Vill du vara med och utveckla vård och omsorg i Kalmar kommun kommun? Då ska du ta chansen och söka tjänsten som medicinskt ansvarig för rehabilitering (MAR) hos oss.

OM TJÄNSTEN
Det här erbjuder vi dig! Som MAR ansvarar du för patientsäkerhet enligt hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 4 kap § 6, exkluderat det ansvar som enbart åligger medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS). MAR ansvarar i huvudsak för patientsäkerhet och utveckling och kvalitetssäkring inom verksamheterna rehabilitering, habilitering och medicintekniska produkter. MAR ansvarar också för att delegering av arbetsuppgifter sker på ett patientsäkert sätt. MAR är underställd förvaltningschefen och ingår i dennes kvalitetsteam tillsammans med MAS och hälso- och sjukvårdsstrateg. Du kommer även att ha ett nära samarbete med cheferna inom HSL.

I arbetsuppgifterna ingår även att:
– hantera och utreda händelserapporter
– utreda och anmäla enligt Lex Maria
– anmäla medicintekniska avvikelser till Läkemedelsverket
– vara sakkunnig i verksamheten gällande rehabilitering, habilitering och frågor gällande medicintekniska produkters regelverk
– vara sakkunnig gällande avtalsskrivningar
– utarbeta och besluta om rutiner och riktlinjer och säkra att de efterföljs
– dokumentationsgranskning.
– Verksamhetstillsyn och uppföljning
– Kunskaps- och kompetensutveckling kring frågor som rör rehabilitering
– Kvalitetsutveckling inom rehabverksamheten och hjälpmedelsområdet.

MAR ansvarar för att lagar, föreskrifter och författningar är kända i verksamheten, och för att kontrollera att de följs. Tillsammans med MAS sammanställer du den årliga patientsäkerhetsberättelsen och andra återkommande kvalitetsrapporter. I samarbete med MAS och andra verksamhetsutvecklare genomför du också tillsyn inom omsorgsförvaltningens verksamheter och inom de privata verksamheter omsorgsnämnden har tillsynsansvar.

OM DIN PROFIL
Vem är du? Vi vill att du som söker tjänsten är legitimerad arbetsterapeut eller fysioterapeut och har erfarenhet av arbete inom kommunal verksamhet. Du har goda kunskaper inom gällande lagstiftningar och regelverk. Meriterande är tidigare arbete som MAR, ledaruppdrag, erfarenhet av kvalitetsarbete, processledning och utvecklings- och utredningsuppdrag.

Arbetet kräver stor förmåga av självständigt ställningstagande i hälso- och sjukvårdsfrågor och väl utvecklad samarbets- och analytisk förmåga. Du har god pedagogisk ådra, ett proaktivt förhållningssätt, lätt för att motivera andra och kan framföra budskap med tydlighet och engagemang. Du är bra på att formulera dig i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Körkort för klass B krävs.

Välkommen att bli en av oss!

OM ANSTÄLLNINGEN
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal tjänster: 1

OM ANSÖKAN
Sista ansökningsdatum: 2021-08-07
Referensnummer: A1038633
Ansök via länken här: https://recruit.visma.com/Public/Login/Applicant.aspx?ReturnUrl=%2Fspa%2Fsv%2Fapplicant%2Fapply%3FguidAssignment%3Da6e13fe0-0281-4d97-87cc-5ad083259729%26frameablegui%3D

Övrig information
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

KONTAKTER
Förvaltningschef
Mattias Ask, mattias.ask@kalmar.se

Fackliga företrädare
Sara Holgersson, SACO, 0480-452609
Tommy Gran, Fysioterapeuterna, 0480-45 26 38

OM KALMAR KOMMUN
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det. Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Omsorgsförvaltningen ansvarar för omsorg av och insatser till äldre människor. En av Sveriges viktigaste samhällsfunktioner.
Hos oss arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeuter, sjukgymnaster och enhetschefer på våra äldreboenden och inom hemtjänsten. Grundläggande för vårt viktiga och givande arbete är att varje människa är unik, varje möte är unikt och vi når framgång genom samverkan och delaktighet. Vi erbjuder dig ett arbete med varierande arbetsuppgifter. Du får möjligheter att utvecklas och bidra till samhällsnyttiga insatser.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.

Enhet: Omsorgsförvaltningen
Referensnummer: A1038633
Typ av tjänst: Tills vidare, 100%
Sista ansökan: 7 augusti 2021