Är du leg. fysioterapeut/sjukgymnast och har ett lösningsorienterat arbetssätt? Tycker du om att göra skillnad för andra människor? Har du ett intresse av att arbeta med hjälpmedel? I så fall är vi intresserade av dig! Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

OM ARBETSUPPGIFTERNA
Nu behöver vi förstärkning och söker en ny medarbetare. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att tillsammans med övriga i teamet vara ett stöd till kunden i förskrivningsprocessens alla delar, främst genom rådgivning, utprovning och anpassning av hjälpmedel samt handläggning av beställningar. I arbetsuppgifterna ingår även sortimentsarbete, hålla utbildningar och att informera våra kunder. Omvärldsbevakning för att följa med i hjälpmedelsutvecklingen är också en del av vårt arbete. Den aktuella tjänsten är i team ”Sitta, Stå, Träna” som omfattar sortimenten manuella rullstolar, arbetsstolar och behandling/träningshjälpmedel. Samverkan och stöttning i andra team kan bli aktuellt vid behov. Resor är vanligt förekommande i tjänsten.  Vi tillämpar ett introduktionsprogram för att skapa trygghet i din roll hos oss.

Dalarnas Hjälpmedelscenter är den ledande utföraren i Dalarna av hjälpmedel, habiliterings-och rehabiliteringsstöd, anpassning, rådgivning, utbildning och tolktjänst. Du får ett betydelsefullt arbete i en engagerad och trygg organisation som följer människor genom hela livet. Vi har engagerade medarbetare och ett aktivt friskvårdsnätverk. Avdelning Rörelse består av fyra team som täcker in olika produkt- och funktionsområden. Inom Rörelse arbetar ett trettiotal medarbetare bestående av hjälpmedelskonsulenter, tekniker, rehabassistenter, avdelningschef samt en biträdande avdelningschef.  Placeringsort är Borlänge men tjänsten utgår från Falun närmaste åren då ny lokal byggs i Borlänge, dit vi flyttar när det är klart. För mer information se www.regiondalarna.se/plus/hjalpmedel

OM KVALIFIKATIONER

Krav
. Legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast
. Minst 3 års yrkeserfarenhet av neurologisk- /geriatrisk rehabilitering och/eller habilitering
. Erfarenhet av behovs- och funktionsbedömning samt förskrivning av hjälpmedel i hemmiljö
. Datorvana
. Körkort B (manuell växel) och körvana

Meriter
. Tidigare yrkeserfarenhet som hjälpmedelskonsulent
. Genomfört vår förskrivarutbildning av manuella rullstolar
. Förskrivit manuella rullstolar
. Är van att analysera sittande
. Erfarenhet av att hålla i utbildningar

Då vi arbetar för att utveckla och digitalisera våra arbetssätt ser vi det även som meriterande om du har vana / intresse av att arbeta med stöd av IT eller digitala hjälpmedel/system. Så som alla funktioner i Office, appar exempelvis digitala rapporterings-/anteckningsfunktioner. Har vana att rapportera/ registrera i ett IT-baserat verksamhetssystem.

Du är van att arbeta teambaserat och är lösnings- och samarbetsfokuserad. Ser det som en utmaning att tillsammans med teamet hitta rätt nycklar i kombinationen människa -teknik.

Du sätter kunden i centrum och har ett konsultativt arbetssätt. Planera, strukturera och organisera är ditt signum. Goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift.

Vi värdesätter personliga egenskaper som vi ser kan komplettera teamet och att det finns ett hjärta för målgruppen. Varje dag träffar vi många kunniga, idérika och entusiastiska personer, att våga vara prestigelös i dessa möten ser vi som en styrka.

OM TJÄNSTEN

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100%

Ref nr: 20:2020:146

Sista ansökan: 2021-01-03

Ansök via länken:
https://jobb.ltdalarna.se/Personligt/EW2PageLoggaIn.aspx

Upplysningar
Biträdande avdelningschef Helene Almqvist
Epost: helenemarie.almqvist@regiondalarna.se
Telefon 0243-497648

Teamledare Karin Lundgren
Epost Karin.Lundgren@regiondalarna.se
Telefon 0243-497850

Fysioterapeuterna/SACO Malin Grimsell
Epost Malin.Grimsell@regiondalarna.se
Telefon 023-490722

ÖVRIGT
Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.


Ort: Borlänge/Falun
Befattning: Fysioterapeut/Sjukgymnast
Antal lediga tjänster: 1
Sök jobbet senast: 3 januari 2021
Anställningsform: Heltid, tillsv.