Professions och fackförbundet Fysioterapeuterna söker en kommunikationsansvarig till förbundets kansli i Stockholm.

OM FYSIOTERAPEUTERNA
Fysioterapeuterna är professions- och fackförbundet i utveckling! Våra medlemmar har viktiga roller i samhället och samhället efterfrågar alltmer vår uppfattning i hälso- och sjukvårdspolitiska frågor. Det har inte minst varit tydligt i den pågående Covid-19-pandemin – där fysioterapeuters insatser har varit och är avgörande. Vi är det enda förbundet för landets legitimerade fysioterapeuter och den självklara partnern genom hela yrkeslivet. Medlemmarna är verksamma inom regioner, kommuner, privat sektor och som egna företagare.
Fysioterapeuterna arbetar för att stärka medlemmarna i såväl professionsfrågor som i villkorsfrågor såsom lön, kompetensutveckling, ett hälsosamt arbetsliv och jämställdhet. Vår förbundspolitiska inriktning är att visa att fysioterapeutiska insatser har positiva hälsoeffekter av stor betydelse för såväl enskilda personer som för samhällsekonomin.

Agenda 2030 är vägledande för hela förbundets verksamhet och vår vision som utgår från mål 3 är ”Alla ska kunna leva ett hälsosamt liv i rörelse” och värdeorden i rörelse, trovärdiga och tillsammans är en gemensam grund att stå på och ha med sig.

Vi söker nu dig som vill arbeta som kommunikationsansvarig och bidra med att fortsätta Fysioterapeuternas utveckling som tydlig och trovärdig organisation – för våra medlemmar, inom hälso- och sjukvården och samhället i stort. Som kommunikationsansvarig hos Fysioterapeuterna har du en viktig roll och ett brett arbetsfält där du arbetar övergripande med att leda kommunikationsinsatser i våra olika kanaler, prioriterar innehållsarbetet utifrån ett helhetsperspektiv, samt har kontakter med olika delar i vår organisation. Du är navet i vår interna och externa kommunikation. Du kommer att arbeta tätt ihop med andra personer på vårt kansli, som har olika specialkunskaper, och tillsammans med dem säkerställa att samtlig kommunikation överensstämmer med framtagna strategier och de beslut som tas. Du är den som följer upp och föreslår förbättringar för vårt kommunikationsarbete.

Vi är mitt i en digital utvecklingsresa, vilket förstås har påskyndats av pandemin och digitaliseringen kommer att påverka vårt sätt att arbeta framöver.

KVALIFIKATIONER
• Akademisk examen inom medie- eller kommunikationsvetenskap, eller motsvarande som bedöms som likvärdig
• Flerårig erfarenhet av strategiskt kommunikationsarbete med fokus på opinionsbildning och påverkan från en intresseorganisation. Du har förståelse för politiska processer och hur politiska beslut fattas.
• Flerårig erfarenhet av redaktionell innehållsplanering och externa publiceringar
• Mycket goda kunskaper inom digital kommunikation, kanalstrategier och analys
• Mycket god förmåga att uttrycka dig i svenska och engelska språket, både muntligt och i skrift
• Har hög förmåga att identifiera och paketera framgångsrika budskap, såväl i bred kommunikation som i samtal i enskilda möten.

Det är önskvärt att du:
• Har erfarenhet inom hälso- och sjukvårdsfrågor, socialpolitik, arbetsrätt eller utbildningsfrågor
• Har erfarenhet av att bedöma kvalitet i text och bild samt coacha och stötta förtroendevalda och kollegor i mediehantering
• Har erfarenhet av förändringsarbete

Om dig: 
Vi tror att du som söker har en personlig mognad, är trygg, stabil, har självinsikt och visar omdöme. Du tänker strategiskt, är strukturerad och har förmåga att se helheter och samband. Du är driven, proaktiv och har en god förmåga att se möjligheter och skapa lösningar. Det är viktigt att du trivs och fungerar väl med att arbeta prestigelöst i team tillsammans med medarbetare och förtroendevalda. Du behöver känna att du bottnar i Fysioterapeuternas vision och värdegrund.

ANSTÄLLNINGSFORM OCH TILLTRÄDE
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Placering på vårt förbundskansli i centrala Stockholm, där vi är 16 medarbetare som arbetar. Resor i tjänsten förekommer. Tillträde enligt överenskommelse, dock tidigast från 15 september.

KONTAKT
Information om tjänsten och om oss:
Helena Pepa, förbundsdirektör 070–334 04 84 eller helena.pepa@fysioterapeuterna.se

Facklig information:
Katarina Skarin Ebenstrand 08–567 06 116 eller katarina.skarin.ebenstrand@fysioterapeuterna.se (vecka 29)

Therese Barrington 08–567 06 106 eller therese.barrington@fysioterapeuterna.se
(vecka 31 och senare)

OM ANSÖKAN
Ansök snarast, men senast den 15 augusti till helena.pepa@fysioterapeuterna.se
Ansökningarna behandlas fortlöpande.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Uppdrag: Kommunikationsansvarig
Sök jobbet senast: 15 augusti 2021
Anställningstyp: Tillsvidare, Heltid