Habiliteringen i Norrtälje ger hälsofrämjande insatser i förebyggande, stödjande och behandlande syfte utifrån varje individs unika behov och förutsättningar. Vi gör skillnad för personer med funktionsnedsättning!

Om oss
Habiliteringen är en specialistverksamhet som ger råd, stöd och behandling till barn/ungdomar med varaktiga funktionsnedsättningar. Vi ger även stöd och råd till familjer/närstående, samt till andra samarbetspartners inom och utanför verksamhetsområdet, som verkar runt individen.

Vi är en del av Tiohundra – det kompletta vårdbolaget i Roslagen. Sammanslagningen av sjukvård och omsorg i samma företag gör oss unika i Sverige. Vårt innovativa och effektiva arbetssätt höjer kvaliteten och skapar mervärde för patienter, brukare, närstående och medarbetare. Detta gör oss också till en attraktiv arbetsgivare, vilket återspeglas i våra höga resultat i medarbetarenkäten. Tiohundra samverkar i Norrtäljemodellen som är uppmärksammad såväl här hemma som internationellt, och lyfts fram av socialdepartementet som en förebild att ta efter.

Vi ägs av kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje, ett samarbete mellan Region Stockholm och Norrtälje kommun. Med våra cirka 2 300 medarbetare är vi Norrtälje kommuns största arbetsgivare. Du når oss enkelt med bekväm och wifi-utrustad direktbuss från Stockholm.

Om tjänsten
Vi söker en fysioterapeut som ska arbeta med barn och ungdomar som har stora och varaktiga funktionsnedsättningar, till exempel personer med utvecklingsstörning, autism och svåra rörelsenedsättningar. Vi ger habilitering enligt HSL och rådgivning och annat personligt stöd enligt LSS. Som fysioterapeut bidrar du med din specifika kompetens för att skapa delaktighet i vardagen för personer vi möter. I arbetsuppgifterna ingår att samverka med personens nätverk. Arbetet sker ofta i personens närmiljö och genom konsultativa insatser. Du förväntas också delta i planering och genomförande av utbildningar och gruppverksamhet för brukare/närstående och nätverk.

Som fysioterapeut är du även ärendeansvarig för vissa personer och deras familjer, det innebär att kartlägga, dokumentera och samordna insatser internt som externt. Arbetet sker i team och planering sker i samverkan med personen, föräldrar/företrädare och nätverk. I arbetslagen finns arbetsterapeut, kurator, logoped, psykolog och specialpedagog. Du bidrar med din specifika kompetens i teamets arbete.

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid

Om dig
Du uppskattar möjligheten till självständigt arbete samtidigt som du har god samarbetsförmåga, eftersom arbetet som fysioterapeut innefattar samverkan mellan olika yrkesgrupper och andra vårdgivare och instanser. Du har också erfarenhet och intresse av att arbeta i tvärprofessionella team. Du är utbildad fysioterapeut och har flera års yrkeserfarenhet. Erfarenhet av arbete med barn och ungdomar med funktionsnedsättningar inom habiliteringens målgrupp är meriterande. Körkort är ett krav då många besök sker på annan plats.

Du delar vår värdegrund som bygger på delaktighet, trygghet och respekt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och värdesätter den kvalitet som mångfald tillför vår verksamhet.

Övrigt
Intervjuer sker löpande under annonseringstiden. Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Om ansökan
Sista ansökningsdag: 2020-10-1

Referensnummer: 171367

Så här ansöker du:
Vi tar endast emot ansökningar via vårt ansökningssystem. Ansök här!

Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Kontakt:
Kenneth Thor, Enhetschef, 0176-327275

Fackliga representanter: Nås via växeln

Om Region Stockholm: Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion. http://www.sll.se/

Enhet: Habiliteringen i Norrtälje
Roll: Fysioterapeut/sjukgymnast
Sista ansökan: 1 oktober 2020
Omfattning: Heltid