Vill du arbeta inom Neurogastroenterologi? Då ska du söka tjänsten hos oss på Mag- tarmmedicinska kliniken på Linköpings universitetssjukhus!

OM KLINIKEN
Mag- tarmmedicinska kliniken på Linköpings universitetssjukhus är gastroenterologisk regionklinik för Sydöstra sjukvårdsregionen. Kliniken består av en öppenvårdsmottagning för inflammatorisk tarmsjukdom, leversjukdom och funktionell magtarmsjukdom (neurogastroenterologi), dagvård, slutenvårdsavdelning och endoskopi. Kliniken erbjuder sjukvård, omvårdnad och utbildning genom kompetens, empati och fruktbar forskning i ett gott arbetsklimat.

Vår klinik lägger stor tyngd på att våra medarbetare ska få den kompetens som behövs för att uppnå bästa möjliga vårdkvalitet. Kompetensen fås genom en stimulerande och utvecklande lärande arbetsmiljö. Kliniken tar vara på den enskilda medarbetarens kompetens genom att du som medarbetare känner ansvar för att driva verksamheten framåt genom delaktighet.

ARBETSBESKRIVNING
Är du nyfiken, social och målinriktad kommer du att trivas fantastiskt bra hos oss. Vi är en arbetsplats där vi prioriterar att våra medarbetare erbjuds utvecklingsmöjligheter och stimulerande arbetsuppgifter. Vi arbetar tvärprofessionellt och teambaserat utifrån patientens individuella behov av vård. Vi har väl uppbyggda nätverk till andra specialiteter och samarbeten sker bland annat genom regelbundna multidisciplinära konferenser.

Inom sektionen för Neurogastroenterologi tar vi emot patienter från Östergötland och Sydöstra sjukvårdsregionen som har komplexa primära eller sekundära funktionsstörningar i mag-tarmkanalen, bäckenbottendysfunktioner och svår funktionell magtarmsjukdom. Sektionen för Neurogastroenterologi består för närvarande av 8 medarbetare men behöver expandera på grund av ett ökande behov och nu behöver vi ytterligare en medarbetare – är det dig vi söker?

Vi erbjuder dig ett stimulerande och omväxlande arbete där du är med och utvecklar arbetet med fokus på patientens perspektiv och säkerhet. Du arbetar i team med fysioterapeuter, undersköterskor, psykolog, kurator, dietist och läkare. Patientgrupperna som du kommer att träffa är patienter med funktionsrubbningar i mag- och tarmkanalen, dysfunktion i bäckenbotten samt obstetriska- och kirurgiska skador. Du kommer att arbeta med telefonrådgivning för våra patienter med funktionella magtarmbesvär, utveckla och driva patientutbildningar samt ha egen mottagning.

Forskning är högt prioriterat på kliniken och vi bedriver forskning på hög nivå inom alla våra sektioner och vi ser gärna att du är engagerad och vill vara en del av vårt pågående utvecklingsarbete. Det finns möjlighet att genomgå doktorandutbildning med handledning vid kliniken eller att fortsätta forska om du redan är disputerad.

UTBILDNING OCH ERFARENHET
Du har en akademisk examen som fysioterapeut. Tidigare erfarenhet av patienter inom gastroenterologi, psykosomatik, neurologi och/eller psykiatri samt terapiutbildning är meriterande. Erfarenhet eller intresse för bäckenbottenrelaterade besvär är önskvärt. Slutförd utbildning i kursen Inkontinens och inkontinensvård, 7.5 hp eller motsvarande samt uroterapiutbildning är meriterande. För tjänsten är det viktigt att du minst har en kandidatexamen och allmän behörighet till universitet och högskola då vi ställer krav på vidareutbildning inom området efter anställning.

PERSONLIGA EGENSKAPER
Som person är du positiv, självständig, flexibel, initiativrik, strukturerad och har en vilja att tillsammans med övriga medarbetare i teamet utveckla verksamheten och bedriva forskning. Du har god samarbetsförmåga, är målmedveten samt ansvarstagande. Du är lugn och trygg i din personlighet samt en god lyssnare i mötet med patienten, uppmuntrande och coachande.

OM ANSTÄLLNINGEN
Det här är ett vikariat på heltid mellan 1 mars 2020 till 1 september 2021 med möjlighet till förlängning. Arbetstiden är förlagd dagtid måndag till fredag.

INFORMATION OCH KONTAKT
Upplysningar om tjänsten lämnas av vårdenhetschef på mag- tarmmedicinska kliniken, Katarina Pihl Lesnovska, tel. 072-511 81 50, katarina.pihl.lesnovska@regionostergotland.se

ANSÖKAN
Sista ansökningsdag är 10 november 2019. Då vi arbetar med löpande urval till intervjuer ser vi gärna din ansökan så snart som möjligt. Intervjuer kommer företrädesvis ske i vecka 46.

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. ANSÖK HÄR!


Plats: Linköpings universitetssjukhus
Yrkesroll: Leg fysioterapeut
Sista ansökan: 10 november 2019
Anställningsform: Vikariat, heltid