Till vår rehabverksamhet i Lidköpings kommun söker vi en legitimerad fysioterapeut eller sjukgymnast.

Social Välfärd inom Lidköpings kommun ska verka för goda och jämlika livsvillkor för kommuninvånarna. Vi ansvarar för stöd och service till äldre och funktionsnedsatta. Därutöver erbjuder vi stöd och behandling till barn, familjer och vuxna inom socialtjänsten. Med ett helhetsperspektiv i vårt arbete utgår vi från den enskildes resurser och förmågor och värnar om att den enskilde ska vara delaktig och ha inflytande över den hjälp han eller hon får.

OM REHABVERKSAMHETEN
I kommunens Rehaborganisation arbetar cirka 35 medarbetare. Organisatoriskt är samtliga fysioterapeuter/sjukgymnaster och arbetsterapeuter anställda på samma enhet vilket skapar en möjlighet till kollegial handledning, erfarenhets- och kunskapsutbyte.

Vårt mål är en rehabiliteringsverksamhet med god kvalitet, där den enskildes behov och förutsättningar står i centrum. Vi har en väl utbyggd hemrehabilitering. För att uppnå detta utgår all rehabpersonal i sitt vardagliga arbete från våra olika enheter inom äldreomsorg, demens och funktionsnedsättning. Du bildar tillsammans med enhetschef, sjuksköterska och arbetsterapeut ledningsteamet på enheten.

Nu söker vi ytterligare en fysioterapeut/sjukgymnast. Som nyanställd kommer du att få en av våra erfarna fysioterapeuter/sjukgymnaster som din mentor.

OM ARBETSUPPGIFTERNA
Som fysioterapeut/sjukgymnast kommer du att arbeta med bedömning och insatser för att öka och bevara den enskilde brukarens funktionsförmåga. Du kommer att arbeta antingen inom äldreomsorgen eller vår verksamhet för funktionsnedsatta.

Du prioriterar och planerar själv din dag utifrån ärenden och teamets behov. Du kommer att vägleda, guida och handleda omvårdnadspersonal och genom ert nära samarbete kommer ni säkerhetsställa så den enskilde får rätt stöd utefter sina behov. Du skapar goda relationer med såväl brukare, deras närstående som med övrig personal.  Mycket av arbetet kommer att vara förlagt till den enskilde brukarens hem.

KVALIFIKATIONER
Du ska vara legitimerad fysioterapeut / sjukgymnast. Du har förmåga att skapa trygghet samt att bemöta och förstå brukarens behov. För dig är det självklart att ha ett professionellt förhållningsätt i ditt arbete och du sätter alltid brukaren i centrum. Det är också viktigt att du har förmåga att planera och strukturera ditt arbete samt har en god samarbetsförmåga.

Eftersom dokumentation och kommunikation är viktigt i ditt arbete, behöver du ha goda kunskaper i svenska samt god datavana. Transporter mellan vårdtagare görs med cykel eller bil. Det krävs därför att du har B-körkort (för bilar med manuell växellåda) och förmåga att cykla. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

OM ANSTÄLLNINGEN
Anställningsform: Tjänsten är tillsvidaretjänst på 100 %.
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Löneform: Månadslön
Ort: Lidköping
Län: Västra Götalands län
Ref. nr. SV 2021/393
Sista ansökningsdag: 2021-10-31
Övrigt: Urval påbörjas under ansökningstiden.

KONTAKT
Enhetschef Claes-Håkan Ekberg: 0510–771446
Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter: 0510–77 00 00

SÅ HÄR ANSÖKER DU
Lidköpings kommun vill att du skickar din ansökan via rekryteringsverktyget Varbi där du kan logga in och söka tjänsten. Se länk längre ned. Om du av något skäl inte kan ansöka så (till exempel skyddad identitet), vänligen ta kontakt med annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Ansökningslänk: https://lidkoping.varbi.com/se/what:login/jobID:433683/type:job/apply:1/
Länk till annons på vår webb: http://lidkoping.varbi.com/what:job/jobID:433683/

OM ARBETSGIVAREN
Våra medarbetares olika kunskaper, kompetenser och perspektiv skapar nya möjligheter och är en viktig del i att vara en hållbar och välkomnande kommun. Vi eftersträvar och värdesätter de kvaliteter som tex. en jämn könsfördelning, anställda med funktionsnedsättning och olika etnisk och kulturell bakgrund tillför våra arbetsplatser. Vi ser därför gärna en mångfald av sökande till alla våra tjänster. Lidköpings kommun vill arbeta med att skapa den goda arbetsplatsen där alla medarbetare ges möjlighet att bygga upp, utveckla och förbättra sin hälsa genom ett aktivt friskvårdsarbete. Läs mer om vilka förmåner du har när du jobbar i Lidköpings kommun. https://lidkoping.se/naringsliv-och-arbete/jobba-i-lidkopings-kommun/darfor-ska-du-jobba-hos-oss/

OM LIDKÖPINGS KOMMUN
Lidköping är en välkomnande och hållbar kommun. Lidköpings kommun har cirka 40 000 invånare och ett vackert läge vid Vänerns södra strand. Närheten till vattnet, Kållandsö med Läckö slott och berget Kinnekulle innebär tillgång till natur- och fritidsupplevelser utöver det vanliga. Lidköpings kommun satsar på framtiden. Här finns utrymme och vilja till förändring. En god livsmiljö, närhet och samverkan ger oss möjligheterna.

Vi undanber oss samtal från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Roll: Fysioterapeut/sjukgymnast
Anställning: Tillsvidare, 100%
Referensnummer: SV 2021/393
Sista ansökan: 2021-10-31