Vi söker en fysioterapeut till grundskolans elevhälsa för att vara med och driva vårt nya treåriga utvecklingsprojekt: “Min airbag mot stress – Elever i grundskolan får med hjälp av en fysioterapeut/arbetsterapeut verktyg att definiera, reducera och hantera omgivande stress”.

Projektet sker i samverkan med Närhälsan Rehab, Regionutvecklingsnämnden VGR och FOKUS-förvaltningen Dals-Ed. Över tid har barn-och ungdomars villkor förändrats mycket, och skolan har behövt följa med och möta det som utmanar eleverna i realtid. De senaste decenniernas snabba digitala utveckling har många positiva förtecken, men samtidigt som hela världens informationsflöde strömmar över oss, tycks det ha lett till en ökad stressnivå med bland annat ökat stillasittande. Med hjälp av projektet ger vi våra elever stöd i att bygga upp sin egen ”airbag” mot stress, landa i sin kropp och ta hand om den viktigaste laddstationen av dom alla. Forskning lyfter fram aktivitet och rörelse som ett viktigt medel att hantera/reducera stress. Fysioterapeuter har en bred kunskapsbas och kan bidra med specifik kunskap för att våra elever ska stå bättre rustade att hantera sin stress.

OM KOMMUNEN OCH FOKUS-FÖRVALTNINGEN
Dals-Eds kommun belägen i det natursköna Dalsland, ”Ett Sverige i miniatyr”, har cirka 4800 invånare, varav 3000 i tätorten Ed. Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare som syns i omvärlden och erbjuder utveckling av såväl individ som organisation. Vi värdesätter tillit, trygghet och omtanke. Vår förmåga att skapa trivsel och vara en flexibel organisation avgör hur vi kommer att lyckas i framtiden. Vi erbjuder en väl fungerande service med bra kommunikationer till exempelvis Oslo och Göteborg. För mer information om kommunen, gå in på www.dalsed.se
FOKUS-förvaltningen (Fritid Och Kultur Utbildning i Samverkan) ansvarar för barnomsorg, grundskola, gymnasieskola, gymnasiesärskola, elevboende med internat, vuxenutbildning, kulturskola samt fritids- och kulturförvaltning i Dals-Ed. Verksamheterna är av avgörande betydelse för samhällsmedborgarna. Med öppenhet och ansvarskänsla arbetar drygt 300 medarbetare inom FOKUS med stor respekt för sina uppdrag. Korta beslutsvägar och ett gott samarbetsklimat skapar goda förutsättningar för utveckling med kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens hemsida www.dalsed.se

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker Dig som har en fysioterapeutexamen och som är intresserad av att dela med Dig av Din kompetens ut i våra två grundskolor Hagaskolan åk 4-9 och Snörrumsskolan åk F-3. Vi söker Dig som vill anta utmaningen med att ingå i skolans elevhälsoteam, organisera, planera och genomföra insatser utifrån projektets definierade mål. Då varje elev har sina förutsättningar är det viktigt att Du är tillmötesgående och anpassar Din kommunikation efter situation. Du ska vara flexibel och se möjligheter att skapa goda förutsättningar för barns lärande. Tidigare arbete med barn och ungdomar är meriterande. Arbetet är operativt nära elever och personal och handlar om att kunna initiera, utveckla och driva insatserna från projektidé till praktik på såväl individ som grupp och organisationsnivå. Du har lätt för att samarbeta med olika personalkategorier, är lyhörd, respektfull och nyfiken i möten och samtal.

Exempel på arbetsuppgifter:
– utbildning i ergonomi, hälsa och levnadsvanor
– barn och unga på individ/grupp/org.nivå till att få en positiv upplevelse av fysisk aktivitet och att utveckla sin fysiska självkänsla
– bidra till ökad fysisk aktivitet fördelad över hela skoldagen
– stötta barn som har funktionshinder där möjlighet till rörelse behöver anpassas
– vara drivande och samarbeta med andra professioner inom skolan och elevhälsoteam i de frågor som berör hälsa, förebyggande arbete och fysisk aktivitet.

KVALIFIKATIONER
Legitimerad fysioterapeut eller utbildning och erfarenhet som kan bedömas likvärdig. Vidare har du erfarenhet och intresse av att arbeta med barn och unga.

ANSTÄLLNINGSVILLKOR
Tidsbegränsad visstidsanställning fram till projektslut 2024-12-31 med eventuell möjlighet till förlängning.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Sysselsättningsgrad 40–60%. Arbetet förlagt till dagtid.

KONTAKT OCH UPPLYSNINGAR
Kontaktperson: Ann-Helen Adler Johannesson, Skolchef/Biträdande Förvaltningschef
Telefon: 0534–192 87 E-post: ann-helen.adler-johannesson@utb.dalsed.se
Fackliga företrädare nås via kommunens växel 0534–190 00

ANSÖKAN
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen ber vi dig skicka in din ansökan tillsammans med meritförteckning etcetera digitalt och inte via e-post eller pappersformat. För att värna din integritet ber vi dig som sökande att undvika skyddsvärda och känsliga personuppgifter i de handlingar som du skickar till oss. Det gäller exempelvis personnummer samt information som kan kopplas till etniskt ursprung, familjesituation, religion, hälsa, politiskt eller fackligt engagemang.

Du ansöker via Platsbanken under Lediga jobb Dals-Eds kommun

Sista ansökningsdag: 31 maj 2022, men vi tillämpar löpande rekrytering. Det innebär att tjänsten kan tillsättas under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Arbetsgivare:
Dals-Eds kommun
Roll: Fysioterapeut i elevhälsan
Sista ansökan: 31 maj 2022
Anställningstyp: projekt, deltid