Östra sjukhuset i Göteborg söker en enhetschef till Fysioterapi som vill vara med och påverka framtidens utveckling av verksamheten.

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss
Fysioterapi Östra har 35 medarbetare. Enheten ingår i verksamhetsområde Arbetsterapi och Fysioterapi som består av sju enheter med totalt cirka 350 medarbetare placerade på Mölndal, Sahlgrenska, Östra och Högsbo sjukhus.

Vi söker en enhetschef till Fysioterapi Östra som vill vara med och påverka framtidens utveckling av verksamheten. Vi erbjuder ett utvecklande arbete i en dynamisk, positiv och välfungerande verksamhet där klinisk verksamhet, utbildning, forskning och utvecklingsarbete bedrivs sida vid sida.

Enheten Fysioterapi Östra bedriver fysioterapeutisk verksamhet i slutenvård inom medicin, geriatrik, kirurgi och infektion samt specialiserad öppenvård inom hjärtrehabilitering. Verksamheten bedrivs även inom inriktningarna kvinnosjukvård, kolorectal och Smärtcentrum. I nära samarbete med Arbetsterapi Östra arbetar vi för att på bästa sätt ta oss an verksamhetens uppdrag.

Vi erbjuder dig
Som enhetschef för Fysioterapi Östra får du ett betydelsefullt arbete med goda möjligheter att utveckla och utvecklas – ett arbete där du kan göra skillnad! Du blir en del av verksamhetens ledningsgrupp där det finns stort engagemang, hög kompetens och ett välutvecklat samarbete.

Arbetsuppgifter
Som enhetschef har du ansvar för verksamhet, ekonomi, personal och arbetsmiljö. Du leder, planerar och utvecklar enheten tillsammans med medarbetare och i nära samarbete med bland annat arbetsterapi, vårdavdelningar och mottagningar på Östra sjukhuset. Som stöd i ledningsarbetet på enheten finns sektionsledare som ansvarar för samordning i enhetens arbetsgrupper.

Du är direkt underställd verksamhetschef och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp där du bidrar till utvecklingen för hela verksamhetsområdet. I ledningsgruppen ingår tio enhetschefer som blir dina närmaste chefskollegor.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Om dig
Du har kandidatexamen från akademisk vårdutbildning och minst fem års yrkeserfarenhet. Du har också ledarerfarenhet sedan tidigare och erfarenhet av rehabilitering. Har du ledarskapsutbildning är det också meriterande för tjänsten. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande.

Vi söker en kommunikativ och empatisk ledare som genom öppenhet och dialog kan driva ett långsiktigt arbete med att leda och utveckla enheten.

Du inspirerar, ger förutsättningar för delaktighet, utveckling och forskning samtidigt som du arbetar för en hållbar arbetsmiljö. Din ledarstil kännetecknas av ansvarstagande, engagemang, god självkännedom och ett prestigelöst förhållningssätt.

Västra Götalandsregionen har utvecklat fyra grundläggande chefskriterier. Som chef på Sahlgrenska Universitetssjukhuset förväntas du ha kompetens att leda enligt Västra Götalandsregionens chefskriterier, vilket kräver att du har kommunikativ förmåga, är utvecklingsorienterad, mål– och resultatorienterad och att din värdegrund överensstämmer med Sahlgrenska Universitetssjukhusets värdegrund.

I rekryteringen kommer vi att utgå från regionens chefskriterier och lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Intervjuerna planeras till den 13 och 17 maj. Kallelse till intervju kommer att ske den 10 maj.

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet.

Ansök HÄR!

Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system – kontakta kontaktperson för respektive annons.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidare
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Göteborg
Län: Västra Götalands län
Referensnummer: 2022/3394
Sista ansökningsdag: 2022-05-08

Kontakt
Verksamhetschef:
Gunilla Kjellby Wendt, 070-5255925

Enhetschef:
Anneli Lernestål, 070-2034373

Facklig företrädare SACO:
Torbjörn Johansson, 073-5965519

Facklig företrädare Kommunal:
Ingela Pettersson, 031-3429088

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland. Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.
Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare HÄR! 

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Yrkesroll: Enhetschef
Sista ansökan: 8 maj
Typ av tjänst: Tillsvidare