Kliniskt verksam forskningshandledare till FoU-centrum, Region Sörmland

FoU-centrum, Region Sörmland, Eskilstuna

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

FoU-centrum söker en disputerad medarbetare på deltid till FoU-centrum/ Centrum för klinisk forskning vid Uppsala universitet i Sörmland. Tjänsten är på deltid vid FoU-centrum och kan även kombineras med klinisk verksamhet med anställning inom i första hand psykiatri, primärvård, internmedicin samt öron, -näsa och hals inom Region Sörmland.

Om oss
FoU-centrum har till uppgift att stödja och samordna FoU-arbete för personal i Region Sörmland samt att fungera som stödfunktion inom sakkunnighetsområdet till regionens verksamheter. Verksamheten är en del av Uppsala universitet genom Centrum för Klinisk Forskning i Region Sörmland (CKF), vilket ger tillgång till universitetsvärlden och dess akademiska infrastruktur. I FoU-centrums verksamhetsområde ingår även ett samhällsmedicinskt uppdrag, statistikuppdrag samt regionens sjukhusbibliotek. Vi är centralt lokaliserade i Eskilstuna men under 2019 flyttar vi till nya lokaler vid Mälarsjukhuset i Eskilstuna.

Dina arbetsuppgifter
Som forskningshandledare i Region Sörmland blir du en viktig resurs för regionens personal. Tjänsten innebär att du självständigt handleder vetenskapliga arbeten och fungerar som kursledare och/eller lärare i olika kurser och utbildningar som anordnas inom ramen för FoU-centrums verksamhetsområde. Du medverkar även i granskningar och bedömningar av forskningsansökningar och samverkar med universitet och högskola samt andra nationella och lokala aktörer. Tjänsten är placerad i Eskilstuna men du kommer att arbeta i hela regionen. Utrymme för egen forskning finns.

Din kompetens
Tjänsten förutsätter att du har en grundutbildning inom någon vårdprofession så som t.ex. läkare, sjuksköterska, fysioterapeut eller psykolog. Utöver det krävs dokumenterad forskningserfarenhet i form av en doktorsexamen. Meriterande är tidigare erfarenheter av handledning och undervisning. Det är önskvärt att du på övrig tid tjänstgör kliniskt inom sluten- eller öppenvården i hälso- och sjukvården. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform och sysselsättningsgrad
Tjänsten är tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av
FOU-chef Region Sörmland, MD, phD, MBA Petri Olivius, 070-602 33 45.
Fackliga företrädare söks via växeln, 0155-24 50 00.

Kom och jobba hos oss på FoU-centrum!

Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2019-04-21.
Intervjuer kan komma att ske löpande.
Se våra förmåner

Följ oss gärna på Facebook


Arbetsgivare: Region Sörmland
Kommun: Eskilstuna
Yrkesroll: Forskningshandledare
Referensnummer: RLSV-18-125
Omfattning: 25 procent
Sista ansökan: 2019-04-21